صادرات و واردات رب گوجه فرنگی

کشور چین

کشور پهناور چین با جمعیتی بیش از ۱.۳۵ میلیارد نفر، پرجمعیت‌ ترین کشور جهان است، همچنین از نظر وسعت جغرافیایی، چهارمین کشور بزرگ جهان به حساب می اید و اینکه نام رسمی کشور ” جمهوری خلق چین ” است که  پایتختش پکن است که در ادامه سعی داریم اطلاعات مهمی از اقتصاد آن را به شما بدهیم.

درباره کشور چین

کشور چین را می توان به عنوان اصلی ترین بخش در اقتصاد دنیا دانست و این کشور یکی از قدیمی ترین کشورهای جهان است چرا که از آن دسته تمدن هایی بوده است که در زمان تمدن مصر و بابل نیز وجود داشته است.

china 1

اقتصاد کشور چین

اقتصاد این کشور از اواخر قرن ۲۰ به تندی تغییر کرده و در حال صعود است . بر اساس برابری قدرت خرید ، چین دارای دومین اقتصاد بزرگ جهان و یک عنصر اصلی در اقتصاد جهان است . حجم اقتصاد چین ($ ۱۲٬۳۸۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ در سال ۲۰۱۲) بعد از اتحادیه اروپا و آمریکا یعنی در مقام سوم قرار میگیرد . چنانچه رشد کنونی اقتصادی چین ادامه یابد، این کشور از نظر اقتصادی در حال رسیدن به کشور آمریکا یعنی بزرگ ترین اقتصاد دنیا است و این امر موجب نگرانی های عمده سیاسی خواهد شد زیرا این کشور به صورت نیروی قوی تری در منطقه ظاهر شده است. بیش از ۵۰٪ مردم چین کشاورزند. صنعتگران ۲۴٪ و کارمندان و بازرگانان۲۶٪ نیروی فعال این کشور را تشکیل می دهند . با این وجود حدود ۲۰۰ میلیون نفر از مردم چین با درآمد روزانه کمتر از یک دلار درحال سپری کردن زندگی خود هستند. میلیون ها نفر در فقر شدید زندگی می کنند و مشکلات زیربنایی نیز در چین همچنان ادامه دارد . صنایع اصلی چین بسیار گسترده و شامل محصولات آهن و استیل ، زغال سنگ ، ماشین آلات و لوازم الکترونیکی است . سیب زمینی ، گندم ، برنج ، ذرت ، بادام زمینی و چای از حاصل های اصلی کشاورزی هستند. صادرات عمده چین ماشین آلات ، پوشاک ، کفش ، سوخت معدنی ، مواد شیمیایی و واردات آن ماشین آلات ، مواد شیمیایی و سوخت معدنی میباشد .

شاخص های اقتصادی کشور چین

china 2

بزرگترین صنایع چین

در حال حاضر چین یکی از بزرگترین اقتصادها در دنیا است. این کشور در 40 سال پیش رشد اقتصادی بسیار سریعی داشته است. بدین ترتیب بزرگترین بازار مصرفی در آسیا می باشد. ایضا این کشور اولین صادر کننده کالا و دومین وارد کننده کالا در جهان می باشد. این کشور به طور حتم مهمترین تولید کننده کالا و تولید کننده صنعتی در دنیا است. این 2 بخش به تنهایی بیشتر از 40% تولید ناخالص داخلی (GDP) یا تولید ناخالص ملی چین را تشکیل می دهند. چین همچنین بزرگترین اقتصاد صادراتی در جهان را دارد. از سال های 2012 تا 2017 نرخ واردات در چین 1.3% رشد داشته است. در همین دسته نرخ رشد سالانه صادرات 2.5% صعود داشته است. از جمله بزرگترین صنایع چین به شرح جدول زیر می باشد: صنعت تولید در کشور چین صنعت صادرات در کشور چین

صنعت تولید در چین

قسمت تولید تقریبا بزرگترین صنعت در این کشور است که حدود 46% از تولید ناخالص داخلی چین را به سرمایه گذاری زیاد چین در صنایع سنگین موجب شده است. صنعت تولیددر قرن گذشته رشد بسیاری را تجربه کرده است. این کشور از یک نقش کوچک در بخش تولید به بزرگترین تولید کننده در سال 2010 تبدیل شد. به عنوان دلیلی بر رونق صنعت در این کشور، چین در طی 3 سال بین سال های 2011 تا 2013 میزان سیمانی که تولید کرده از کل میزان مصرف آمریکا در قرن 20ام بیشتر بوده است. برای درک بیشتر صنعت تولید در چین توجه داشته باشید که در کل تولید در چین معادل 20 درصد از کل تولید جهانی می باشد. چین همچنین بیشترین تولید کننده کالاهای فولاد و کودهای شیمیایی در جهان است. از میان 10 تولیدکننده بزرگ فولاد جهان،6 کارخانه در چین قرار دارند. تولید فولاد سالانه این کشور با 683 میلیون تن بالاترین در جهان است. چین همچنین بیشترین میزان تولید پارچه پنبه را در هر کشوری دارد بطوری که تولید نساجی 10% از تولید ناخالص صنعت این کشور را به خود اختصاص داده است. بخش خودرو در چند دهه گذشته رشد چشمگیری را تجربه کرده است. چین پس از ایالات متحده و ژاپن سومین تولیدکننده بزرگ اتومبیل در جهان است. به طوری که صادرات سالانه خودرو 70 میلیارد $ (دلار) تخمین زده شده است. به صورت کلی محصولات تولیدی حدود %94.3 از کل صادرات 2.09 تریلیون $ (دلار) چین را که شامل خودرو، کشتی، لوکوموتیو، پارچه، کود و لوازم الکترونیک می باشد، دربر می گیرد.

commodity

صنعت صادرات در چین

همانطور که می دانید چین در آسیای شرقی قرار دارد. از نظر جغرافیایی و استراتژیک شریک اصلی تجاری کشورهایی از جمله ژاپن، کره جنوبی، ویتنام، سنگاپور و هند می باشد. چین در سال 2018 نزدیک به 2.5 تریلیون $ (دلار) کالا صادر کرده که این میزان نسبت به سال قبل 10% افزایش داشته است. البته در سال 2019 میزان صادرات 9 ماهه اول این سال با رشد -0.2% همراه بوده که به مبلغ 1.826 تریلیون $ (دلار) رسید. در سال های اخیر با رشد بازار گوشی های هوشمند و تقاضاء زیاد آن، بخش گوشی های هوشمند و لوازم اکترونیکی در ردیف اول بیشترین میزان صادرات در چین در سال 2018 قرار داشتند. در جدول زیر 10 کالایی که بیشترین ارزش صادراتی در چین داشته اند را ملاحظه می کنید:

china 3

رابطه اقتصادی ایران و چین

چین بزرگ ترین واردکننده نفتی و سرمایه گذار خارجی در ایران محسوب می شود. به نقل از چاینا بریفینگ، ایران یکی از شریک های تجاری مهم چین در خارمیانه است که در سال های اخیر، دو کشور از طریق امضای توافق نامه های مختلف در حوزه تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری و بانکی تلاش کرده اند این مناسبات را تقویت کنند. از آنجا که ایران یکی از ارکان اصلی پروژه جاده و کمربند این کشور است و نقش مهمی در تامین نفت مورد نیاز چین دارد. اگرچه تحریم های ظالمانه آمریکا علیه بخش های مختلف اقتصاد ایران روی تجارت این کشور با چین تاثیر منفی گذاشته اما چین همچنان یکی از سه شریک بزرگ تجاری ایران و بزرگ ترین سرمایه گذار خارجی در این کشور بوده است. طبق اعلام وزارت بازرگانی چین، فقط در سال ۲۰۱۹ قراردادهایی به ارزش ۳.۴۱ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری شرکت های چینی در ایران به امضای سران دو کشور رسیده است.   اوج تحرک در روابط اقتصادی دو کشور را می توان در امضای قرارداد ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین دانست که به عنوان بخشی از این قرارداد، چین منوط به ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در ایران طی بازه فوق شده است. حجم روابط تجاری دو کشور در سال های اخیر حدود ۲۰ میلیارد دلار بوده که طرفین در تلاش اند تا این عدد را ۵۰ میلیارد دلار افزایش دهند.  

برای سفارش همین حالا با کارشناسان هلدینگ ساتیس تماس بگیرید

جستجو در سایت