کشور هندوستان
هند یا هندوستان یکی از کشورهای جنوب آسیا است که پایتخت آن شهر دهلی نو است. هند از شمال غربی با پاکستان، از شمال با چین، بوتان، نپال و تبت و از شمال شرقی با برمه و بنگلادش همسایه است. این کشور از غرب نیز با دریای عمان و خلیج بنگال و از جنوب نیز با اقیانوس هند مرز آبی دارد.
درباره کشور هندوستان
هند ۳٬۴۰۲٬۸۷۳ کیلومتر مربع مساحت دارد که این کشور را هفتمین کشور جهان کرده است. بیشتر سرزمین هند پست و هموار است و رشته کوه هیمالیاکه در شمال کشور قرار دارد باعث شدهاست که رطوبت و ابرهای بارانزا به شمال آسیا نفوذ نکند و در نتیجه هند کشوری پرباران و مرطوب و دارای خاک بسیار حاصلخیز است. این موضوع باعث شدهاست که این کشور بتواند جمعیت بسیاری را در خود جای دهد. جمعیت هند ۱٬۳۵۹٬۰۴۵٬۰۰۰ نفر است که دومین کشور پرجمعیت دنیا پس از چین بهشمار میآید. بندر بمبئی (مومبائی) با جمعیتی نزدیک به ۱۴ میلیون تن، پرجمعیتترین شهر هند است. هند بیش از سی و پنج شهر بزرگ با جمعیت بالای یک میلیون تن دارد. بمبئی، دهلی، کلکته، مدرس، بنگلور، حیدرآباد، اگرا، میسور، جیپور، گوا، پونا، بوپال، تریواندروم، سورات و کانپور از شهرهای مهم این کشور پهناور هستند.
اقتصاد کشور هندوستان
هند با رشد اقتصادی متوسط ۸ درصد طی ۸ سال گذشته به یک قدرت اقتصادی تبدیل شده است. با اینکه بر اساس شاخص برابری قدرت خرید، اقتصاد هند اکنون چهارمین اقتصاد بزرگ جهان بهشمار میآید، میلیونها تن در این کشور هنوز در فقر شدید زندگی میکنند و درآمد سرانه ۷۲۰ دلار آمریکا در سال است. اگرچه هنوز بیش از ۳۴ درصد جمعیت هند کمتر از یک دلار در روز درآمد دارند و بیش از۳۰۰میلیون نفر زیر خط فقر زندگی میکنند، اما پیشرفتهای اقتصادی عظیم این کشور در چند سال اخیر رشد اقتصادی هند را به رقم ۸درصد رسانده است.
هند دارای سریعترین رشد اقتصادی در میان اقتصادهای بزرگ
به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی و به نقل از رویترز، اقتصاد هند در سال مالی آینده همچنان سریعترین رشد اقتصادی در میان اقتصادهای بزرگ خواهد بود. نظرسنجی اقتصادی سالانه اعلام کرد: همه شاخصهای کلان نشان میدهند سومین اقتصاد بزرگ آسیا برای مقابله با چالشها در موقعیت مناسبی قرار دارد که به بهبود رشد تولیدات کشاورزی و صنعتی کمک خواهد کرد. سانیو سانیال، مشاور اصلی در وزارت دارایی و نویسنده گزارش رویترز گفت: «هند باید نسبت به تورم وارداتی به دلیل افزایش قیمت جهانی انرژی محتاط باشد.» اقتصاددانان اظهار کردند: دولت و بانک مرکزی برای حمایت از رشد اقتصادی با توجه به افزایش فشارهای تورمی و تقاضای داخلی ضعیف باید تلاشهای خود را متعادل کنند. با توجه به اینکه هند حدود ۸۰ درصد نیاز نفت خود را از طریق واردات تامین میکند، با این خطر مواجه است که تورم به تقاضای مصرفکننده آسیب برساند زیرا قیمتهای جهانی نفت خام نزدیک به بالاترین حد هفت ساله خود است. اقتصاد هند پس از کاهش محدودیتهای دولت برای مهار شیوع ویروس کرونا در ماه ژوئن رو به بهبودی است اما پس از افزایش موارد ابتلا به اُمیکرون بسیاری از اقتصاددانان و صندوق بینالمللی پول، برآوردهای رشد اقتصادی را از ۱۱ درصد به ۹درصد کاهش دادند. به گفته نیرمالا سیتارامان، وزیر دارایی هند، مصرف خصوصی که تقریبا ۵۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد، در زمان افزایش سطح بدهی خانوارها ضعیف باقی میماند و قیمتهای خردهفروشی از زمان شروع شیوع ویروس کرونا در اوایل سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است. او همچنین درباره خطرات ناشی از تورم جهانی و اختلالات مرتبط با بیماری همهگیر هشدار داد. وزارت دارایی هند پیشبینی کرده است اقتصاد این کشور برای سال مالی که از آوریل شروع میشود، ۸ تا ۵/ ۸ درصد رشد داشته باشد و این کمتر از ۲/ ۹ درصد پیشبینی در سال جاری است، زیرا این کشور با افزایش موارد کووید-۱۹ و افزایش فشار تورمی مقابله میکند اما رشد اقتصادی هند با این سرعت در سال مالی آینده همچنان سریعترین رشد اقتصادی در میان اقتصادهای بزرگ خواهد بود
تولید ناخالص هند از ۳ تریلیون دلار گذشت
همچنین بر اساس اخبار دیروز، آنانتا ناگزواران، مشاور ارشد اقتصادی هند ابراز امیدواری کرد این کشور تا سال مالی ۲۰۲۶ با رشد ۸ تا ۹ درصدی به یک اقتصاد ۵ تریلیون دلاری تبدیل شود و گفت: تولید ناخالص داخلی تاکنون از ۳ تریلیون دلار عبور کرده است. به گزارش «ایسنا»، نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز در سال ۲۰۱۹ پیشبینی کرده بود هند تا سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ به یک اقتصاد پنج تریلیون دلاری و یک قدرت اقتصادی جهانی تبدیل شود و میتواند سومین اقتصاد بزرگ جهان باشد. روپیه هند با توجه به تغییر نرخ ارز و با توجه به آنچه در جهان توسعهیافته میگذرد، ثابت تا قوی باقی میماند. بنابر این اگر فرض کنیم تا سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ باید به ۵ تریلیون دلار برسد و مسیر تولید ناخالص داخلی ۸ تا ۹ درصد را حفظ کند به رشد تولید ناخالص داخلی پیشبینی شده خواهد رسید. در ادامه به شرحی از وضعیت رمز ارزها در این کشور پرداخته شده است.
راهکار های روابط اقتصادی ایران و هند
طبق جلسات و نشست های برگزار شده میان سران دو کشور، راهکار های اتخاض شده برای توسعه روابط میان این دو کشور به شرح زیر میباشد. در این جلسه ابتدا علی چگینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند، چابهار را نعمتی بزرگ برای ایران دانست و مطالبی در خصوص سرمایه گذاریها در بندر چابهار و چالشهای تجارت با هند عنوان کرد. در ادامه این جلسه حاضرین از دستگاههای اجرایی مختلف به موانع تجارت با هند و راهکارهای دراز مدت همکاری و افزایش تجارت با هند پرداختند . در پایان این جلسه معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تهاتر با هند و خرید میعانات ایران در قبال مواد اولیه دارویی هند را مهم عنوان کرد. وی همچنین رشد صادرات محصولات کشاورزی را مثبت ارزیابی کرد و حصول توافق در خصوص تعرفه های صادرات به هند را سبب رشد تجاری ایران با این کشور دانست. دکتر صفری بر اهمیت ایجاد خط آهن زاهدان-چابهار ، تکمیل کریدورهای ایران ،تاثیر آنها بر اقتصاد ملی و نقش آن در توسعه روابط با هند و سایر کشورهای منطقه تاکید کرد. وی همچنین پروژههای خدمات مهندسی در خارج از کشور به خصوص هند را زمینه ساز ایجاد فرصت شغلی و بهبود وضعیت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران دانست.