کشور پاکستان
پاکستان با اقتصاد در حال رشد خود با جمعیت در حال رشد خود یکی از کشورهایی است که بیشترین میزان واردات و صادرات پاکستان را دارد. در پاکستان که بدلیل دارا بودن جمعیت جوان و پویا از توان تولید بالایی برخوردار است، طی 15 سال اخیر ارقام صادراتی نیز به شکل تصاعدی در حال افزایش است. در بین کالاهای تولیدی و صادراتی پاکستان، در بسیاری از عرصه ها از اتوموتیو و ماشین آلات کشاورزی گرفته تا صنایع تسلیحاتی و بخش انرژی، کالاهای متفاوتی تولید و صادر می گردد. پاکستان با اقتصاد در حال رشد خود، یکی از 20 اقتصاد برتر جهان است که حجم تجارت خارجی آن بطور سالانه بین 400 الی 450 میلیارد دلار متغیر است. حجم تجارت خارجی پاکستان در 15 سال اخیر از 82 میلیارد دلار به 400 میلیارد دلار افزایش یافته است. سهم تجارت خارجی در درآمد ناخالص ملی نیز از 37 درصد به 48 درصد رسیده است.
درباره کشور پاکستان
پاکستان همسایه شمال غربی ایران و یک نام آشنا و برای ایرانیان است. کشوری با مشترکات فرهنگی ، تاریخی و حتی سیاسی و اقتصادی . پاکستان از شرق با ایران ، جمهوری آذربایجان ، ارمنستان ، و گرجستان همسایه است و در جنوب شرقی نیز با عراق و سوریه مرز مشترک دارد. در بخش شمال غربی کشور پاکستان که شامل منطقه اروپایی آن می شود نیز بلغارستان و یونان قرار گرفته است. همچنین پاکستان از شمال با دریای سیاه ، از غرب با دریای مرمره و دریای اژه ، و از جنوب غربی با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. ضمن این که دو تنگهٔ آبی بسیار مهم بسفر و داردانل نیز تحت مالکیت این کشور است. وسعت کشور ترکیه ۷۸۳000 کیلومتر مربع است که باعث شده تا در رتبه سی و هفتم از لحاظ گستردگی سرزمین در جهان قرار بگیرد. ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتاً پر بارش به شکل مستطیل است. ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حساسترین مناطق جهان، دارای موقعیّت جغرافیایی استراتژیکی است که شاهراه جنوب غربی آسیا و اروپا به شمار میآید. موقعیت جغرافیایی کشور ترکیه دلیل مهمی است تا کشورهای بسیاری ، به ویژه ایران از این سرزمین برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده کنند. جمعیت ترکیه حدود ۷۷ میلیون نفر (طبق آمار ۲۰۱۵) است که 75 درصد آن را ترک ها ، 18 درصد را کردها و حدود 12 درصد مابقی را سایر اقوام تشکیل داده اند.
صادرات به پاکستان
صادرات به پاکستان دارای قوانینی خاصی است وتبعیت از این قانون برای کشوری که میخواهد محصولی را به کشور پاکستان صادر کند الزامی است واگر میخواهید درمورد این قوانین بیشتر بدانید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعاتی جدیدی درمورد صادرات به پاکستان کسب کنید. صادرات به پاکستان میتواند یکی از بهترین روش های کسب درآمد برای کشور ما باشد مرز مشترک زمینی و اشتراکات فرهنگی شرایط صادرات از ایران به پاکستان را به وجود می آورداما چه چیزی باعث شده تا ارتباط تجار ایرانی و پاکستانی دچار اختلالاتی شودتحریم ها، جنگ و دعواهای قومی و قبیله ای باعث شده تا در بازار پاکستان از لحاظ فروش ضعیف تر عمل کنیم؟ موانع صادرات کالای ایرانی به پاکستان در سال های اخیر چه گونه بوده است ؟ در این نوشته صادرات به کشور پاکستان پرداخته میشود. کشوری که می توان با کمترین ضایعات و تلفات محصولات کشاورزی، صنایع دستی، محصولات صنعتی و حتی دانش بنیان را به آن صادر کنیم و درآمد ارزی داشته باشيم. نزدیک بودن دو کشور به مزیت های فراوانی دارد که به تاجر ایرانی اجازه خطرپذیری زیادی می دهد و دست آنها برای رفتن به پاکستان باز میگذارد. همراه ما باشید تا درمورد صادرات به پاکستان بیشتر بدانید.
شرایط اقتصادی پاکستان چگونه است؟
اقتصاد پاکستان در نیمه دوم سال 2019 قبل از شیوع بیماری کرونا میتوانستیم نشانه های بهبود در کشور پاکستان بیینیم البته شیوع COVID-19 منجر به قرنطینههای گسترده، محدودیتهای حمل و نقل و فاصلهگذاری اجتماعی شده بود که زنجیرههای تامین را تعطیل کرد و عواقب مخربی بر فعالیتهای تجاری گذاشت. رشد اقتصادی پاکستان به شدت وابسته به صادرات بوده است. دلیل اصلی این است که دسترسی به ارز خارجی پاکستان را قادر میسازد تا واردات خود را تامین مالی کنند، ارزش پول خود را تثبیت کنند، بدهیهای خود را تامین و مشکل کسری تراز پرداختهای خود را حل کنند. با این حال مشکل عدم تعادل تراز تجاری که برای چندین دهه در این کشور ادامه دارد را نمیتوان بدون یک استراتژی موثر جایگزین واردات برطرف کنیم. برای تشویق جایگزینی واردات، دولت سیاست موسوم به «ساخت پاکستان» را مورد هدف خود قرار داده است. اهداف این سیاست ایجاد شغل، تولید صادرات با ارزش افزوده و تشویق جایگزینی واردات بوده است.
در نتیجه میتوانید نتایج حاصل از پاکستان را در قسمت زیر بیینید:
پاکستان در شاخص سهولت انجام کسب و کار بانک جهانی در مقایسه با سال 2018، به میزان 28 پله صعود کرده است پاکستان در حال حاضر در میان ده کشور برتر جهان قرار دارد که اخیرا بهترین فضای کسب و کار را توسعه یافته است روند کاهش ارزش روپیه کند را دارد توافقنامه تجارت آزاد چین و پاکستان . این توافقنامه دسترسی پاکستان به بازار چین را هموار کرده است توافق نامه ای که به کشورهای عضو انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) داده شده است شواهدی مبنی بر افزایش سرمایهگذاری مستقیم خارجی به ویژه از سوی شرکتهای نساجی چینی در پاکستان است
آیا ایران میتواند کالاهایی را به پاکستان صادر کند؟
با وجود پتانسیل ها و شرایط حاکم، همچنان روابط تجاری بین ایران و پاکستان چندان حال وضعیت خوبی ندارد و تاجران ایرانی از این فرصت همچنان استفاده درست را نکرده اند. بطور کلی در چند سال اخیر میزان صادرات ایران به پاکستان 1 میلیارد دلار بوده است که این صادرات هم با رنج سختی انجام شده بود .
آیا مانعی برای صادرات به پاکستان وجود دارد؟
بزرگترین مانع صادراتی ضعف دانش کسب و کار بازرگان ایرانی بوده است . تا زمانی که شما به عنوان یک تاجر امروزی این بزرگترین مانع صادراتی را برطرف نکرده باشید، نمیتوانید در بازارهای رقابتی مثل پاکستان به خوبی بدرخشید شما تنها با یادگیری دانش تجارت خارجی میتوانید بر سختی ها و ریسک های صادرات و واردات غلبه کنید و پروژه های بازرگانی بین الملل موفق را عملی کنید.
آیا گمرک پاکستان قوانینی دارد؟
هیئت فدرال درآمد (FBR) مسئول اخذ، جمعآوری و اجرای پرداخت حقوق گمرکی بر اساس قانون گمرک 1962 (قانون گمرک پاکستان) بوده است اختیارات آن بر اساس قانون گمرک از طریق شعبه گمرکی آن اعمال میشود. FBR و افسران آن بر اساس قانون گمرک دارای اختیارات مختلفی هستند که به چند تا از آنها میپردازیم
- اعمال مجازات در گمرک پاکستان
- مصادره اجناس در گمرک پاکستان
- انجام جستجوها بر اساس دلایل معقول درگمرک پاکستان
- دستگیری و بازرسی افراد درگمرک پاکستان
- احضار افراد برای ارائه مدارک و ارائه اسناد یا اقلام درگمرک پاکستان
اصلاحیه اخیر قانون گمرک به هر شخصی که از تصمیم مقامات گمرکی در رابطه با مسئولیت حقوق گمرکی، تثبیت جریمه یا مصادره کالا متضرر شود، اجازه میدهد که تا برای حل و فصل اختلاف از طریق یک هیئت سهگانه را درخواست کند.
چه کالاهایی نباید وارد گمرک کشور پاکستان شود. مواردی که ممکن است با دستورات اسلام تطابقی نداشته باشد. رنگهای مبتنی بر بنزیدین یا حاوی آن نباید وارد کشور پاکستان شود. زبالههای خطرناک نباید وارد کشور پاکستان شود.
نوشابههای الکلی و مشروبات الکلی، از جمله دم کردن و تقطیر ضایعات آنها و شیره شراب و آرگول نباید وارد پاکستان شود.
بعضی از محصولات در صورت رعایت شرایط مقرر میتوانند وارد شوند. اکثر موارد محدود شده نیاز به تأییدیه قبلی از سازمان دولتی را دارد . مانند موارد زیر:
گندم در حال حاضر توسط بخش خصوصی و دولتی قابل ورود بوده است. دولت پاکستان، اخیرا برای جلوگیری از واردات گندم و حمایت از تولیدات داخلی، مالیات 20 درصدی را بر واردات گندم اعمال کرده است.
- تخم حیوانات میتواند وارد کشور پاکستان شود.
- فرآوردههای تنباکو میتواند وارد کشور پاکستان شود.
- مواد و دستگاههای رادیواکتیو میتواند وارد پاکستان شود.
- بذرها میتواند وارد کشور پاکستان بشونند.
- کاربید کلسیم میتواند وارد کشور پاکستان شود.
- آزبست ،رنگهای خوراکی، مواد منفجره ،حشره کشها میتوانند با صلاحدید مقامات بالا وارد پاکستان شوند.
شما میتوانید تمامی خدمات صادرات به پاکستان را از طریق هلدینگ ساتیس با افراد با تجربه در این حوزه ی بازرگانی انجام دهید واگر درجایی سوالی داشتید میتوانید از پشتیبانان هلدینگ ساتیس کمک بگیرید ویا این که اگر سوالی ذهن شما را مشغول کرده است میتوانید با پشتیبانان سایت در آرتباط باشید و در کمترین زمان ممکن کارشناسان ما جواب سوال شما را خواهند داد.