صادرات و واردات رب گوجه فرنگی

کشور ترکیه

ترکیه با اقتصاد در حال رشد خود جزو 20 اقتصاد برتر جهان است. همچنین با جمعیت در حال رشد خود که به رقم 80 میلیون نزدیک می شود، یکی از کشورهایی است که بیشترین میزان واردات و صادرات ترکیه را دارد. در ترکیه که بدلیل دارا بودن جمعیت جوان و پویا از توان تولید بالایی برخوردار است، طی 15 سال اخیر ارقام صادراتی نیز به شکل تصاعدی در حال افزایش است. در بین کالاهای تولیدی و صادراتی ترکیه، در بسیاری از عرصه ها از اتوموتیو و ماشین آلات کشاورزی گرفته تا صنایع تسلیحاتی و بخش انرژی، کالاهای متفاوتی تولید و صادر می گردد. ترکیه با اقتصاد در حال رشد خود، یکی از 20 اقتصاد برتر جهان است که حجم تجارت خارجی آن بطور سالانه بین 400 الی 450 میلیارد دلار متغیر است. حجم تجارت خارجی ترکیه در 15 سال اخیر از 82 میلیارد دلار به 400 میلیارد دلار افزایش یافته است. سهم تجارت خارجی در درآمد ناخالص ملی نیز از 37 درصد به 48 درصد رسیده است.

back 1

درباره کشور ترکیه

ترکیه همسایه شمال غربی ایران و یک نام آشنا و برای ایرانیان است. کشوری با مشترکات فرهنگی ، تاریخی و حتی سیاسی و اقتصادی . ترکیه از شرق با ایران ، جمهوری آذربایجان ، ارمنستان ، و گرجستان همسایه است و در جنوب شرقی نیز با عراق و سوریه مرز مشترک دارد. در بخش شمال غربی کشور ترکیه که شامل منطقه اروپایی آن می شود نیز بلغارستان و یونان قرار گرفته است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه ، از غرب با دریای مرمره و دریای اژه ، و از جنوب غربی با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. ضمن این که دو تنگهٔ آبی بسیار مهم بسفر و داردانل نیز تحت مالکیت این کشور است. وسعت کشور ترکیه ۷۸۳000 کیلومتر مربع است که باعث شده تا در رتبه سی و هفتم از لحاظ گستردگی سرزمین در جهان قرار بگیرد. ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتاً پر بارش به شکل مستطیل است. ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حساس‌ترین مناطق جهان، دارای موقعیّت جغرافیایی استراتژیکی است که شاهراه جنوب غربی آسیا و اروپا به شمار می‌آید. موقعیت جغرافیایی کشور ترکیه دلیل مهمی است تا کشورهای بسیاری ، به ویژه ایران از این سرزمین برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده ‌کنند. جمعیت ترکیه حدود ۷۷ میلیون نفر (طبق آمار ۲۰۱۵) است که 75 درصد آن را ترک ها ، 18 درصد را کردها و حدود 12 درصد مابقی را سایر اقوام تشکیل داده اند.

اقتصاد کشور ترکیه

سیاست مداران و اقتصاددانان ترکیه بر اساس برنامه بلند مدت در حوزه های اقتصادی، انرژی، سیاست خارجی، سلامت، حمل و نقل و توریسم که یک دهه قبل در پارلمان مصوب کردند، بر آن هستند که کشور جمهوری ترکیه در سال 2023 جزو 10 اقتصاد برتر جهان شود. بخش صنایع کشور ترکیه صنایع کشور ترکیه به صنایع اروپا وابستگی زیادی دارند اما اینطور که خود دستی در سیاست گذاری و انجام امور نداشته باشند. ماشین آلات مدرن صنعتی برندهای معروف جهان را به کشور خود آورده و در تولید با آنها مشارکت می کنند. بانکهای این کشور نیز سیاست های مشابهی را دنبال می کنند. اخیرا چین، بانک نساجی ترکیه را خریداری کرد، از 92 بانک، تعداد 83 بانک ترکیه، بانک های خصوصی هستند. اغلب سهامداران بانک های ترکیه از جمله بانک ترکیه و انگلیس یا بانک اچ اس بی سی یا بانک ایش بانک، خارجی هستند.

صادرات به ترکیه

امروزه صادرات به ترکیه به یک بحث داِغ وشیرین تبدیل شده است واگر شما میخواهید درمورد صادرات به ترکیه بیشتر بدانید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید .
کشور ترکیه یکی از همسایگان شمال غربی ما است و در سال های اخیر رشد اقتصادی بسیار خوبی را داشته است. صنعت گردشگری در ترکیه بسیار خوب عمل کرده و سالانه افراد زیادی به کشور ترکیه سفر می‌کنند، در نتیجه بازار صادرات انواع انواع خوراکی در کشور ترکیه بسیار رواج پیدا کرده است. ترکیه یکی از کشورهای هدف برای صادرات ایران است و سالانه مقادیر قابل توجهی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی به کشور ترکیه صادر می‌شود. البته کشور ترکیه در زمینه های صادراتی انواع محصولات ماند کشمش، پسته و غیره نیز عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشته است و انواع کالاهای مختلف را به کشور های دیگر صادر می‌کند.

آیا واقعیت دارد که ایران کالاهای خود را به ترکیه صادر می‌کند؟

همانطور که می‌دانید کشور ترکیه یک کشور هدف صادراتی برای ایران به حساب می آید، صادرات به ترکیه در سال 2017  با رشد خوبی رو به رو بوده و می توانید بگویید که بازرگانان ایرانی توانسته اند در اکثر زمینه ها مانند صادرات صیفی جات و خشکبار موقعیت های خوب تجاری برای خود به دست بیاورند. از انواع صادرات به ترکیه می توان به صادرات خشکبار به ترکیه، صادرات سنگ به ترکیه، صادرات زعفران به ترکیه، صادرات پسته به ترکیه، تجارت چمدانی زعفران اشاره کنیم.

آیا ایران زعفران خود را به ترکیه صادر می‌کند؟

زعفران یا همان طلای سرخ یکی از ادویه های محبوب در کل دنیا است و ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین کشورهای تولید کننده زعفران در جهان به حساب می‌آید.  صادرات زعفران  یکی از تجارت های مهم در ایران است که دارای درآمد ارزی بسیار بالایی دارد .
البته باید به این نکته توجه کرد که در سال های اخیر، برخی از کشورها مانند افغانستان، شروع به تولید این طلای سرخ کرده است که این تولیدات به سبب حمایت های بین المللی که جهت کاهش تولید مواد مخدر است. کشور اسپانیا هم در سال های اخیر وارد بازار عرضه زعفران در کل جهان شده است اما به صورت مستقیم، آن را برداشت نمی‌کند، روند کاری این کشور به این صورت است که زعفران را به صورت فله از ایران میخرد و با بند و با روش های مخصوص خودش به کشور های دیگر صادر می‌کند.
با وجود همه این رقبا و مواردی که در قسمت بالا گفته شد، شهرت و کیفیت بسیار بالا زعفران ایرانی در تمام جهان باعث شده است که صادرات آن همچنان بسیار رونق داشته باشد سالانه درآمد قابل توجهی از این طریق زعفران برای ایران به دست بیاید. کشور ترکیه یکی از طرفداران همیشگی زعفران ایران است و سالانه بخش قابل توجهی از صادرات زعفران، به ترکیه اختصاص پیدا می‌کند و این در صورتی است که کشاورزان ترکیه هم با کمک مزارع گلخانه‌ای، پیاز زعفران را کشت می‌کنند.

آیا ایران پسته را به ترکیه صادر میکند؟

پسته یکی از انواع آجیل محبوب در کل جهان به حساب می‌آید و ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین کشورهای تولید کننده پسته در جهان محسوب می‌شود. سالانه ایران مقادیر زیادی پسته به دیگر نقاط جهان صادر می کند و صادرات پسته یکی از تجارت های مهم در ایران و دارای درآمد ارزی بسیار خوبی است. صادرات کشور ترکیه به سبب همسایگی و دسترسی و همچنین داشتن اقتصاد گردشگری رو به رشد، بازار خوبی برای انواع خشکبار است و بازرگانان ایرانی نیز توانسته اند وارد این بازار بزرگ بشوند. ترکیه در سال های گذشته بر روی ترویج کشت پسته سرمایه گذاری لازم را انجام داده است و هم اکنون در جمع کشورهای تولیدکننده پسته قرار گرفته است اما حجم تولیدی این کشور نمی تواند جوابگوی بازار مصرف این کشور باشد و به واردات همچنان نیاز دارند.
البته در صادرات پسته به ترکیه کشورهایی مانند آمریکا و مراکش نیز وارد رقابت با پسته ایرانی هستند. آمریکا توانسته است با ایجاد بهره وری در باغات پسته خود گوی سبقت را در زمینه ی تولید پسته از رقیب خود ایران بگیرد به واسطه ی همکاری های اقتصادی بین ترکیه و آمریکا، صادرات پسته به ترکیه از سوی آمریکا رشد زیادی کرده است البته به علت کیفیت بالای پسته ی ایرانی و طعم و مزه بسیار مطلوب آن، همچنان بسیاری از مشتریان جهانی به دنبال پسته های ایرانی هستند و نوع ایرانی پسته را قبول دارند.

نحوه صادرات به ترکیه

صادرات به ترکیه از 3 روش دریایی، هوایی و زمینی است، یکی از روش های مرسوم و سنتی حضور تاجر در کشور ترکیه و فروش مستقیم حضوری خواهند داشت در این روش تاجر محصول خود را به مشتریان معرفی می کند تا خریداری محصول صورت بگیرد اما همیشه این روش پاسخ گوی نیاز ها نیست و اگر می خواهید از یک روش مدرن و جدید استفاده کنید روش های آنلاین از نمونه روش های خوبی است که در این مورد شما باید سایت های تجاری که معتبر هستند را پیدا کنید و محصولاتی را که قصد فروش آن را دارید می توانید در این سایت ها قرار دهید تا به دیگران در مورد محصول خود توضیح دهید.
در کل می توان گفت صادرات به کشورهای مختلف از لحاظ شرایط جغرافیایی که دارد به صورت زیر انجام میشود
تحویل محصول در محلی که  به حمل کننده مقرر است.

  • تحویل محصول در محل کار یکی دیگر روش های مرسوم است.
  • تحویل  محصول در کنار کشتی است.
  • تحویل محصول در مرز کشوراست.
  • تحویل محصول روی عرشه کشتی است.
  • تحویل محصول در بندر مقصد روی اسکله  است.
  • تحویل محصول در بندر مقصد روی عرشه کشتی است.
    معمولا نحوه دریافت کالا با توافق دو طرف صورت میگیرد بنابراین در صورتی که بیمه کالاهای صادراتی و محل
  • تحویل برای شما اهمیت زیادی دارد ، در خصوص این موارد قبل از هر گونه معامله ای باید با خریدار به توافق نهایی برسند.
    شما میتوانید تمامی خدمات صادرات به ترکیه را از طریق هلدینگ ساتیس انجام دهید واگر درجایی سوالی داشتید می‌توانید از پشتیبانان هلدینگ ساتیس سوال کنید و آن ها پس از بررسی جواب سوال شما را خواهند داد.

صنایع برتر کشور ترکیه

صنعت نساجی ترکیه صنعت نساجی کشور ترکیه شامل صنایع منسوجات،‌ پوشاک و چرم از جمله صنایعی است که دولت این کشور قصد دارد تا حجم صادرات آن‌ها را تا سال ۲۰۲۳، که مصادف با یکصدمین سال تأسیس ترکیه نوین می‌باشد، به ۷۵ میلیارد دلار برساند. از این مقدار 25 میلیارد دلار در صنعت نساجی و 50 میلیارد دلار در صنعت پوشاک صادر خواهد شد که این صادرات 15 درصد از ارزش 500 میلیارد دلار هدف صادراتی ترکیه در سال مذکور خواهد بود. مجموع صادرات منسوجات و پوشاک در سال‌های 2011، 2012 و 2013 به ترتیب بالغ بر حدود 25، 27 و 30 میلیارد دلار بوده است. اتحادیه اروپا یکی از بازارهای هدف صادراتی منسوجات و پوشاک کشور ترکیه می‌باشد که به نحوی در حدود ۱۶ درصد از سهم بازار منسوجات و ۱۳ درصد از سهم بازار پوشاک کشورهای اتحادیه اروپا در تصرف محصولات ترک می‌باشد.

Turkish automobile industry

خودروسازی

خودروسازی از اواخر دهه ۱۹۶۰ نقش مهمی را در بخش تولیدات این کشور را ایفا کرد. شرکت های اصلی در تولید خودرو، عمدتاً در ناحیه مرمره قرار دارند. این کشور در ۲۰۱۰ در رده هفتم تولید کنندگان خودرو در اروپا قرار گرفت. در ۱۹۵۹ کارخانه اتومبیل سازی ترکیه با نام (otosan)برای تولیدات شرکت فورد، تحت لیسانس ترکیه در استانبول تاسیس شد. لوازم خانگی و تجهیزات برقی وستل (Vestel)، یکی از بزرگترین شرکتهای تولید صنایع الکترونیکی در ترکیه و از بزرگترین تولید کننده های لوازم صوتی تصویری در اروپاست. این شرکت کار خود را از سال ۱۹۸۴ شروع کرده است. فروش این شرکت در سال ۲۰۱۰ در حدود ۲/۸ میلیارد دلار بوده است شرکت آرچلیک (Arcelik A.S)، شرکت مطرح دیگری در این زمینه است که در سال ۱۹۵۵ احداث شد. شرکت آرچلیک، سومین شرکت تولید کننده لوازم خانگی در اروپا، بعد از الکترولوکس (Electrolux) و ایندزیت (Indesit)، است. تولیدات اصلی این شرکت شامل وسایل برقی از جمله یخچاله فریزرماشین ظرفشویی جاروبرقی و… است. این شرکت محصولات خود را به بیش از یکصد کشور صادر می کند؛ همچنین در ایران هم شعبه و دفتر فروش دارد. این شرکت ده برند مختلف از جمله بکو (BEKO)، آرچلیک (Arcelik)، بلومبرگى (Blomberg) و غیره را شامل میشود.

iran turkey

روابط اقتصادی ایران و ترکیه

روابط ایران و ترکیه به دلیل وجود قانون های دوطرفه مانند دخالت نکردن در امور داخلی، احترام متقابل رو به رشد است. طی نشست هایی که بین سران دو کشور در سال برگزار میگردد، روابط تجاری و سیاسی بین این دو کشور بهتر شده و مزایای روز افزون برای شهروندان هر دو کشور نیز به دنبال دارد. به علت استحکام این روابط تجاری بین ایران و ترکیه و فعال بودن آن، انتظار می‌رود حجم معادلات بین دو کشور به 30 میلیارد دلار در سال برسد. درحال حاضر واردکننده‌های اصلی اجناس به ایران، شامل کشورهای: چین، هند، کره جنوبی و ترکیه می‌باشند. بالاترین حجم صادرات ترکیه به ایران را طلا، پروفیل های فولادی، محصولات مربوط به خودرو و لوازم نقلیه زمینی تشکیل می‌دهند. درمقابل، واردات ترکیه از ایران، مواد اولیه خام، گاز طبیعی، پلاستیک در اشکال اولیه، فلزات (غیر از آهن) و مواد شیمیایی ارگانیک را شامل می‌شود.

برای سفارش همین حالا با کارشناسان هلدینگ ساتیس تماس بگیرید

جستجو در سایت